Tuesday, February 14, 2012

Kan ik voor twee personen één overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Letselschade Advocaten Eindhoven


Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je het overlijden van jezelf of bijvoorbeeld je partner. Je krijgt serta bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd. Met dit geldbedrag kun je voorkomen dat je partner of gezin in financiele problemen raakt als je komt te overlijden. Of je lost bijvoorbeeld op deze manier p hypotheekschulden af als je er niet meer bent. Wil je samen (voor twee personen) een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, serta kun je dit op verschillende manieren doen. We leggen je hieronder uit welke opties je hebt en waar je rekening mee moet houden.

Je kunt ervoor kiezen om samen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je staat serta met z’n tweeen op een polis. Dit betekent ook dat p overlijdensrisicoverzekeraar maar een keer een geldbedrag uitkeert. Houd dus rekening met het volgende:

Als jij of je partner overlijdt, serta keert p verzekering een keer het verzekerde geldbedrag uit. Daarna stopt p verzekering.Als jullie tegelijk overlijden serta keert p polis maar een keer het verzekerde bedrag uit. Dit bedrag gaat naar p kinderen of, als er geen kinderen zijn, naar p overige erfgenamen. Daarna stopt p verzekering.

Voor deze vorm van overlijdensrisicoverzekering spreek je dus een huge geldbedrag af. Het geldbedrag wordt eenmalig uitgekeerd en is, bij het overlijden van allebei, hetzelfde.

Het kan natuurlijk zijn dat er een groter geldbedrag voor je partner (en of nabestaanden) nodig is serta andersom als jij wegvalt. Bijvoorbeeld omdat jij p kostwinnaar bent en met jouw overlijden er ook een groter inkomen wegvalt. In sommige gevallen kun je er serta voor kiezen om aparte bedragen voor jou en je partner te laten uitkeren.  Bij p meeste verzekeraars  is het niet mogelijk om voor ieder persoon een apart bedrag te verzekeren. Houd er serta wel rekening mee dat p verzekeraars die dit doen een hogere premie rekenen. Overlijden jullie tegelijkertijd? Serta moet een onafhankelijke persoon onderzoeken wie van jullie eerder is overleden serta p ander. Dit bedrag wordt serta uitgekeerd.

Als je allebei een ander geldbedrag wilt verzekeren voor je overlijden, serta is het soms verstandiger om allebei een aparte overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Vaak heb je serta ook een betere dekking. Als een van jullie namelijk overlijdt, wordt er een geldbedrag uitgekeerd en blijft p overlijdensrisicoverzekering van p ander lopen. Overlijden jullie tegelijk? Serta keren allebei p verzekeringen het afgesproken geldbedrag uit.

Via onze website kan je gemakkelijk meerdere berekeningen maken. Helaas is het niet via p site mogelijk om een berekening voor twee verschillende verzekerde bedragen op een polis te berekenen. Daar kan je wel contact met ons over opnemen via 035 – 626 57  80. We helpen je graag verder!

Vrijdag 10 februari 2012 om 9:05 door Take advantage of van Lingen in p rubriek Overlijdensrisicoverzekering

Letselschade Advocaten Rotterdam

No comments:

Post a Comment