Tuesday, February 14, 2012

NMa: vergelijkingssites onder p maat (BNR radio)

Letselschade Advocaten Eindhoven


Veel sites voor het vergelijken van spaarrentes en reisverzekeringen zijn niet volledig en transparant, zegt p NMa. Consumenten worden niet goed geinformeerd.
P Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft zo’n veertig van die sites onderzocht. “Op meer serta 60 procent van p onderzochte vergelijkingssites klopt een belangrijk deel van p spaarrentes of verzekeringspremies niet”, aldus p NMa.

Te weinig
Bovendien toont bijna een derde van p sites voor spaarproducten en maar liefst driekwart van p vergelijkers voor verzekeringen te weinig producten, zodat consumenten op basis daarvan niet altijd p beste keuze maken.

Bij ongeveer p helft van vergelijkingssites is het lastig te achterhalen wie er eigenlijk achter zit of hoe er geld verdiend wordt.

Gedragscode
P NMa pleit serta ook voor een gedragscode voor dat soort websites. In p tussentijd raadt p concurrentiewaakhond consumenten aan om meerdere sites te raadplegen en om p gegevens op p websites af te zetten tegen p informatie op p site van p bank of verzekeraar zelf.

Volledig en correct
“Vergelijkingssites zijn heel nuttig voor p consument, maar serta moeten ze wel volledig, correct en transparant zijn”, zegt bestuurslid Henk Don van p NMa. “Anders heb je er nog niets aan, omdat je niet weet of je p beste keuze krijgt voorgeschoteld.”

Vrijdag 10 februari 2012 om 13:24 - bron: BNR radio in p rubriek Independer.nl in p media

Letselschade Advocaten Rotterdam

No comments:

Post a Comment